Δράσεις σχολείων


  • Το Σάββατο 27 του Μάη στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου (αίθριο) η πρώτη μέρα του φετινού Ευρωπαικού προγράμματος 'ΚΑΡΑΒΑΝΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ" Micro event στο Ηράκλειο, αφιερωμένη στο παιδί. "Το Καραβάνι για παιδιά" λοιπόν είναι η αρχή των φετινών μας εκδηλώσεων. Μια εξαίρετη συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων "Γνωρίζοντας το Νίκο Καζαντζάκη", με δασκάλους και παιδιά 8 Δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου που θα παρουσιάσουν παραστατικές και εικαστικές τους δημιουργίες από τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, τιμώντας έτσι την φετινή επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατό του.

  • To συλλογικό έργο του Δικτύου μας "Το παλίμψηστο του Καζαντζάκη" κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις στην έκθεση του Μουσείου Τυπογραφίας "Γράφοντας Ιστορία" που ήταν ανοικτή στο κοινό έως 17 Μαΐου  • Τα παιδιά του Α2 του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου και η δασκάλα τους Καλλιόπη Γενιτσαρίδου "συναντούν" τον κύριο Νίκο Καζαντζάκη. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Σχολείων "Γνωρίζοντας το Ν. Καζαντζάκη». Τα πρωτογράμματα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τη συλλογή γραμματοσειρών του Μουσείου Σχολικής Ζωής. Η μουσική που ακούγεται είναι: Αντώνης Ζαχαράκης «Λευκό πανί-ορχηστρικό». Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό.
  • Βίντεο για τον ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη από το Γ1΄του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που επιμελήθηκε η δασκάλα Κατερίνα Λιοντάκη
  • Διαβάζουμε, ζωγραφίζουμε, εντυπωσιάζουμε! 
    (2ο μέρος)
    Για να δημιουργηθεί το επόμενο βίντεο οι μαθητές του Γ1 του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επεξεργάστηκαν ένα απόσπασμα από την Αναφορά στο Γκρέκο κι ύστερα ζωγράφισαν ό,τι ήθελε ο καθένας. Έπειτα διάβασαν τυχαία ένα κομμάτι. Το εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στην παρουσίαση, είναι ότι κάθε παιδί εστίασε σε διαφορετική σκηνή,πρόσωπα, συναισθήματα και εκφράζονται απίστευτα καλά, ζωντανεύοντας τις ζωγραφιές.